Dat maakte de universiteit maandag bekend. “We hebben dit besloten vanwege de langere periode die de kabinetsmaatregelen nog duren en met het oog op de huidige aantallen aanwezigen op de campus”, schrijft het College van Bestuur in een persbericht. Vanaf Goede vrijdag tot en met de Tweede Paasdag zijn alle gebouwen op Woudestein gesloten.

De dagen tot de sluiting zijn alleen nog de hoofdingangen van de universiteitsgebouwen open, schrijft het college. “Bij de hoofdingangen is extra beveiliging aanwezig om te voorkomen dat ongewenste personen toegang krijgen. Bij twijfel kan worden gevraagd om een ID.”

Uitzonderingsmogelijkheid

Na Pasen zijn het V-gebouw, Theil, Polak en het ISS op werkdagen open tussen 8:00 uur ’s ochtends en 18:00 uur ’s avonds. “Deze gebouwen zijn geschikt voor het opnemen van colleges en om te flexwerken. Stelregel blijft: werk thuis wanneer dat kan en maak uitsluitend gebruik van een EUR-werkplek als het strikt noodzakelijk is,” laat het college weten.

Mocht je een gebouw in moeten dat gesloten is, dan is het mogelijk om toegang aan te vragen via my.eur.nl, waarop de universiteit een aanvraagformulier publiceert.