Kwestie – coronavirus pandemiegevaar – bas van der schot

Onderdeel van de Special

Coronavirus

Toename van discriminatie tegen Chinese studenten, mishandeling van een Tilburgse…

Kijk terug: aflevering 4 van Erasmus TV

16:32 – Wat betekent de corona-pandemie voor jouw studie? In deze aflevering vertelt Walter van den Broek van het Erasmus MC over het digitaliseren van het onderwijs bij de opleiding Geneeskunde.

Bron: www.youtube.com

EM nog aanwezig op de campus

15:48 – Journalisten van EM zijn nog iedere dag aanwezig op de campus, om reportages te schrijven en om een dagelijkse televisie-uitzending te verzorgen. Interim-hoofdredacteur Arjan Paans legt uit waarom we (vooralsnog) niet allemaal vanuit huis werken.

arjan paans_liggend

Lees meer

Bij Erasmus Magazine brandt nog licht

Commentaar: Tijdens de coronacrisis blijkt eens te meer hoe relevant nieuwsvoorziening is.

College over impact corona op economie

peter van bergeijk weblecture

15:04 – Gaan je colleges niet door of zijn ze nog niet gedigitaliseerd? Peter van Bergeijk van het International Institute for Social Studies (ISS) geeft online college over het coronavirus en de impact ervan op de wereldeconomie. Wil jij weten hoe de coronanomics werkt? Bekijk dan de weblecture.

Hoe is het in Hatta?

14:37 – Voor veel mensen is de corona-epidemie een periode van veel stress en sociale isolatie. Hoe is dat voor de internationale studenten in het Hattagebouw, die hier ver van familie en vrienden verblijven? Bekijk het in deze video.

Bron: www.youtube.com

'Red light on, keep out!'

13:04 – Sommige EUR-docenten nemen zeer creatieve maatregelen om de rust te bewaren tijdens het geven van online college. Paul Goossens mag de kamer van zijn zoon Didier Goossens (docent Introductie Kunst- en Cultuurbeleid bij de ESHCC) niet meer in zolang het lampje brandt.

Bron: twitter.com

Husselen en digitaliseren van het onderwijs bij Geneeskunde

walter van den broek in erasmus tv
Van den Broek bij Erasmus TV.

12:58 – Walter van den Broek is directeur onderwijs bij het Erasmus MC. In Erasmus TV vertelde hij donderdagochtend wat er bij komt kijken om zoveel mogelijk onderwijs door te laten gaan. Dat komt vooral neer op het door elkaar husselen van het programma, zodat andere colleges de tijd krijgen om gedigitaliseerd te worden. “In het bacheloronderwijs kan veel online gestreamd worden, daar zijn veel grote hoorcolleges”, zei Van den Broek. “We zijn nu aan het kijken welke stof we om kunnen naar digitaal. We hebben een afdeling beleid en advies die daarbij kan ondersteunen. Wat niet goed lukt nu zijn de vaardigheidscolleges, dat is vaak fysiek één-op-één. Wel kunnen we andere onderdelen naar voren schuiven, zoals het essay dat bachelorstudenten moeten schrijven. Daardoor krijgen docenten van andere vakken weer meer tijd om hun colleges te digitaliseren.”

Kaartenactie voor Erasmus MC

em with compliments erasmus mc kaartenactie
EM stuurt ook een bedankkaartje naar het Erasmus MC.

Bij de ziekenhuizen is het momenteel alle hens aan dek. Op Instagram is het boetiekwinkeltje KEET Rotterdam een kaartjesactie begonnen voor medewerkers van het Erasmus MC. Iedereen die een kaartje wil sturen om een arts, verpleger of andere medewerker van het ziekenhuis een hart onder de riem te steken, kan dat sturen naar KEET, dat in het ziekenhuis gevestigd is. Afgeven bij het ziekenhuis zelf kan natuurlijk ook.

Het adres is:

KEET bv
Tav Kaartenactie Erasmus MC
Oppert 2a
3011HV Rotterdam

View this post on Instagram

Lieve volgers‼️‼️‼️‼️ De Italianen organiseerde een hartverwarmende flashmob: Ze applaudisseren samen op balkons om alle zorgverleners te bedanken. ?? Wij willen, dan wel kleinschalig, eenzelfde blijk van waardering organiseren en dat samen met jullie!!! ❤️ Een kaartenactie voor alle zorgmedewerkers in het Erasmus MC die met man en macht strijden voor de Corona patiënten die bij hun in het ziekenhuis liggen. ? Aangezien onze @keetboetiek gehuisvest is in het @erasmusmc hebben we gelukkig een kort lijntje naar al deze Helden. Doen jullie mee⁉️⁉️ Heb je één of meerdere leuke kaarten, schrijf deze met een mooie algemene boodschap om deze Helden een hart onder de riem te steken en stuur hem naar onderstaand adres. Wij zorgen ervoor dat alle kaarten bij zoveel mogelijk personeel zal worden afgeleverd. ? Uiteraard klimmen wij als Team KEET in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen en massaal gehoor geven aan deze oproep. Trommel je vrienden, familie, collega’s en buren op om ook een kaartje te sturen. Hoe meer kaarten we ontvangen des te meer Helden we kunnen verblijden. KEET bv Tav Kaartenactie Erasmus MC Oppert 2a 3011HV Rotterdam Uiteraard kan je het kaartje ook afgeven op beide locaties. SHARING = CARING‼️‼️‼️‼️ Super bedankt alvast, Liefs, TEAM KEET ? - - - . . #zeghetmeteenkaart #kaart #heart #echtepostiszoveelleuker #kaartje #wenskaart #zwartwit #creativityfound #lovetocreate #minimal #lettersandlines #keetrotterdam #rotterdam #oppert #conceptstore #hotspotrotterdam #onlinemeetsoffline #shoutout #thankful #hospital #corona #beatthevirus #virus #grateful #gratefulheart

A post shared by KEET (@keetrotterdam) on

Bron: www.instagram.com

Zorgen over stilvallen anatomiecolleges

11:45 – Hoogleraar Anatomie van het Erasmus MC Gert-Jan Kleinrensink maakt zich zorgen. Ook zijn colleges gaan voorlopig niet door, terwijl de ter beschikking van de wetenschap gestelde lichamen wel gewoon binnenkomen. Er is nu nog voldoende opslagcapaciteit, maar Kleinrensink vreest dat dat binnenkort wel eens anders kan zijn.

gert-jan kleinrensink thuis voor de boekenkast crop

Lees meer

Kleinrensink: ‘Mogelijk opslagproblemen voor ter beschikking gestelde lichamen’

Wat betekent de corona-epidemie voor docenten en onderzoekers? Hoogleraar Gert-Jan…

Honderden online colleges

10:22 – Docenten beginnen op stoom te komen met het geven van online college. Volgens rector magnificus Rutger Engels zijn er deze week al 462 online colleges gegeven. “En daar hebben honderden, zo niet duizenden studenten gebruik van gemaakt.” De Erasmus Universiteit beschikt sinds november 2018 over een moderne studio voor opnames en live-verbindingen en do-it-yourself booths. De talkshow Erasmus TV wordt zelf vanuit het Learning & Innovation Lab uitgezonden.

Erasmus TV live vanaf 9 uur

8:37 – De vierde uitzending van Erasmus TV is vanochtend live om 9 uur en staat in het teken van het Erasmus MC en de bijzondere situatie van geneeskundestudenten. Walter van den Broek, onderwijsdirecteur bij Geneeskunde, praat ons bij. Rutger Engels, de rector magnificus van de Erasmus Universiteit, zal ook te gast zijn met een stand van zaken vanuit het College van Bestuur.