S. was jarenlang het hoofd van de afdeling Oncologie in het ziekenhuis. In de jaren tachtig en negentig ontving hij geld van farmaceutische bedrijven waarvoor hij medicijnen testte. Het geld stortte hij op Luxemburgse bankrekeningen. In totaal zou het gaan om bedragen tussen de 3,2 en 5,2 miljoen euro, meldt de NOS.

Contanten in het reservewiel

Toen het Luxemburgs bankgeheim zou worden opgeheven, is de arts het geld gaan halen. Drie keer reed hij heen en weer naar het Groothertogdom, met het geld verstopt in het reservewiel. Daarna liet hij de rekeningen afsluiten.

Twee jaar later deed de Belastingdienst onderzoek naar het zwarte vermogen van Nederlanders in het buitenland. Bij dat onderzoek kwam Gerrit S. in beeld. Zijn huis werd doorzocht, en daarbij vond de Fiscale inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) 775.000 aan cashgeld terug in de ventilatieschachten van zijn appartement. Ook werd beslag gelegd op een klein privévliegtuig, twee hypotheekvrije appartementen in Amsterdam en een Mercedes.

Het gerechtshof veroordeelde de man twee jaar geleden al tot vijftien maanden cel en 500.000 euro boete, maar daar ging de arts tegen in cassatie. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat de straf definitief is.

Gerrit S hoogleraar oncologie zwartspaarder copy

Lees meer

Oud-hoogleraar Erasmus MC Gerrit S. voor 1,5 jaar de cel in

Oud-hoogleraar Erasmus MC Gerrit S. voor 1,5 jaar de cel in

Lees 2 reacties