Uitverkocht is de Eurekaweek niet: er zijn 244 plekken over. Desalniettemin is de zaal in Ahoy behoorlijk gevuld. Na een opwarmertje van The Erasmus Music Collective begint het officiële programma. Traditiegetrouw mogen de studentenverenigingen, de sportverenigingen en de studieverenigingen van zich laten horen. De serieuzere toon komt uiteraard van de rector en van locoburgemeester Bert Wijbenga.

De opening van de Eurekaweek opening bij Ahoy in 2018 met 4000 eerstejaars

Lees meer

De Eurekaweek wil inclusiever zijn

Met 4250 plekken is de Eurekaweek weer een tikkie groter dan vorig jaar. Nieuw is dit…

De Eurekaweek zet dit jaar meer in op studentenwelzijn en inclusiviteit. Engels benadrukt de studenten dat hun welzijn hem aan het hart gaat. Het studeren, het op jezelf wonen, alle nieuwe gewoontes, alle nieuwe mensen: het is veel, zegt de rector. “En het zal overweldigend aanvoelen. Het kan leiden tot stress.” Maar vergeet niet dat deze week gaat om vriendschappen, vult hij aan. Engels heeft dertig jaar geleden vrienden voor het leven gemaakt bij zijn introductieperiode.

Wijbenga legt de nadruk meer op de stad Rotterdam. “Ontdek de stad, ontdek jezelf. Kom achter je computer vandaan en kom naar buiten. We hebben jonge mensen nodig om met nieuwe ideeën en oplossingen te komen.” Oplossingen voor zaken als de opwarming van de aarde, het buitensluiten van mensen, maar eerst mogen de studenten van de wethouder genieten van de introductieweek.