EM is het onafhankelijke, journalistieke, digitale platform van de Erasmus Universiteit. Wij maken interessante, leuke en kritische verhalen over de universiteit, in de vorm van tekst, beeld, video en audio. Op de redactie werken professionele journalisten samen met studenten dagelijks aan verhalen.

Ook jij, als student van de EUR, kan voor EM werken, want we zijn op zoek naar talent. Wie zoeken we?

  • Schrijvende reporters met een neus voor nieuws die een goed journalistiek nieuwsverhaal of verslag kunnen maken.
  • Een fotograaf met een goed gevoel voor compositie, maar die ook snapt dat nieuws soms om snelheid vraagt (beschikking over een eigen spiegelreflex- of systeemcamera is een pré).
  • Een cameravrouw of -man die in staat is vlot en zelfstandig (met een verslaggever) een item te draaien. Als je ook kan fotograferen is dat helemaal super!
  • Een videoverslaggever die niet bang is om in beeld te komen of medestudenten aan te spreken en voor EM videoreportages wil maken over het Rotterdamse studentenleven en meer.
  • Video-editors die mooie montages kunnen maken voor het videokanaal van EM. Eventueel te combineren met camerawerk.

Journalistiek is niet gratis, uiteraard krijg je een financiële vergoeding als je voor EM werkt. Ervaring is een pré maar niet noodzakelijk. Ambitie, talent voor beeld of tekst en enthousiasme wel. Ook verwachten we dat je minstens het grootste deel van het collegejaar 2019-2020 beschikbaar bent.

Heb je belangstelling voor één van deze vacatures? Stuur dan vóór 15 juni een mail naar erasmusmagazine@em.eur.nl met daarin:

  • als titel ‘sollicitatie ‘ + de functietitel waar je voorkeur naar uit gaat (schrijven, fotograaf, camera, videoverslag of editen).
  • in één alinea waarom je daar geschikt voor bent (dus géén lange sollicitatiebrief graag!)
  • eventuele relevante schrijf-, film of podiumervaring (ook onbetaald of voor je studie) in een kort cv
  • je naam, leeftijd en studie.

Je kunt de mail richten aan Elmer Smaling, adjunct-hoofdredacteur van EM. Mocht je nog vragen hebben, bel dan met de redactie op 010-4081115.

Meer over EM

EM is het onafhankelijke, journalistieke, digitale platform van de Erasmus Universiteit. EM publiceert dagelijks nieuws, interviews, informatie en journalistieke onderzoeken over het studentenleven, de campus en de Erasmus Universiteit op erasmusmagazine.nl. Je kunt ons volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Ook kun je je abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.