Steeds meer studenten willen graag zelfstandig studeren op de universiteit. Daardoor is er al jaren een tekort aan studieplekken, ondanks dat de universiteit er steeds meer creëert. Onlangs zijn nog nieuwe bureaus beschikbaar gekomen in het Tinbergengebouw.

Omdat volgens studenten veel plekken bezet worden gehouden door scholieren of studenten van de Hogeschool Rotterdam, maakt de universiteit nu op verzoek van de Universiteitsraad de toegang exclusief. Na 11 juni hebben veel studenten tentamens en dus is er een piek te verwachten in de drukte.

Identificatie

Wil je na 11 juni in een van de genoemde gebouwen een plek bezetten, dan dien je je EUR-collegekaart bij je te hebben. Erasmus MC-, ISS- en EUC-kaarten zijn ook geldig. Kun je die niet tonen, dan word je weggestuurd. Staat je foto niet op je collegekaart, dan kun je gevraagd worden om legitimatie.

De universiteit huurt extra beveiligers in voor de kaartcontrole. Tot wanneer de pilot precies zal duren weet een woordvoerder van de universiteit nog niet.

Update 14 mei: De pilot stopt waarschijnlijk als half juli de tentamendrukte voorbij is.

Lees 7 reacties