De marathon stond al een tijdje op Daniels bucketlist. Langzaamaan werd het werkelijkheid toen hij tijdens zijn uitwisseling in Virginia (VS) besloot om een ​​paar hardloopschoenen te kopen en te beginnen met trainen.

Na verschillende tegenslagen stond hij afgelopen zondag vol adrenaline aan de start van de Marathon van Rotterdam. Van de Erasmusbrug helemaal tot aan Slinge, terug naar de Kralingse Plas en eindigend voor het Stadhuis aan de Coolsingel.

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-1
Beeld door: Tom Hollestelle

0 Kilometer – Start Erasmusbrug
Vlak voor de start. Daniel voelt zich opgewonden voor zijn allereerste marathon. “Ik heb eerder 36 kilometer gelopen, maar nooit een volledige marathon. Ik ben er klaar voor!”

Kalm en fit

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-2
Beeld door: Tom Hollestelle

12 kilometer – Slinge
Daniel lijkt kalm en fit, gefocust op zijn eigen tempo en schema.

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-3
Beeld door: Tom Hollestelle

17 kilometer – Zuiderpark
Daniel blijft relatief ontspannen, drinkt wat en kiest zijn lijn in de grote groep medelopers.

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-13
Beeld door: Tom Hollestelle

34 kilometer – Kralingse Plas
De ronde rond de Kralingse Plas wordt een uitdaging voor Daniel. Mentaal is dit het moeilijkste deel van de marathon voor hem, omdat er geen muziek is en maar heel weinig supporters om hem te motiveren, en omdat hij nooit veel meer heeft gerend dan ruim dertig kilometer. Te oordelen naar zijn gezichtsuitdrukking, beginnen de vermoeidheid en de fysieke pijn toe te slaan.

Pijn is onvermijdelijk

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-91
Beeld door: Tom Hollestelle

37 kilometer – Kralingse Plaslaan
Pijn is onvermijdelijk op deze afstand voor Daniel, maar hij blijft doorgaan. Hij kijkt geregeld op zijn horloge om zijn doel voor ogen te houden. Hij streeft naar finishen in een snelle tijd.

Eindsprint

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-5
Beeld door: Tom Hollestelle

41 kilometer – Blaak
Het laatste stuk is in zicht en Daniel doet zijn uiterste best om een ​​eindsprint er uit te gooien. Hij lijkt gefocust en ontspannen.

Welverdiend biertje

Rotterdam-marathon-2018-repo-Tom-Hollestelle-6
Beeld door: Tom Hollestelle

42.195 kilometer – Coolsingel
3:41:00 is de eindtijd van Daniel. Hij is meer dan tevreden en blij dat de klus is geklaard. De marathon van Rotterdam kan worden afgevinkt van zijn bucketlist. Het is tijd voor een ongezonde maaltijd en een welverdiend biertje.

Het harde werken heeft inderdaad zijn vruchten afgeworpen. Weet hij al wat zijn volgende doel is? “Op een dag zou ik graag de marathon van New York willen lopen”, lacht Daniel.