De EUR ondertekent de petitie van #WOinactie niet. Dat laat een woordvoerder van het College van Bestuur weten.

De petitie, opgezet door vier Amsterdamse wetenschappers, pleit voor meer geld naar wetenschappelijk onderwijs. Het belangrijkste doel is niet een salarisverhoging voor docenten, maar dat er zo’n 4.000 docenten bij komen, om zo de werkdruk te verlagen, werkgroepen te verkleinen en de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.

De EUR volgt hierin de lijn van de Vereniging voor Samenwerkende Universiteiten (VSNU), die weliswaar het regeerakkoord ’teleurstellend’ en de werkdruk onder wetenschappelijk personeel ‘een groot probleem’ noemde, maar een eventuele staking niet steunt. “Universiteiten zijn al volop bezig met de in maart gemaakte cao-afspraken, en dat biedt goede hoop op verbetering”, zei woordvoerder Bart Pierik van de VSNU daarover.

Toch Rotterdamse handtekeningen

Inmiddels is de petitie wel ruim 4.000 keer ondertekend, ook door Rotterdamse wetenschappers. Onder andere Dick Douwes (decaan) en Jeroen Jansz (onderwijsdirecteur) van de faculteit ESHCC en hoogleraren Bram Steijn, Wiep van Bunge, Willem Schinkel en Susanne Janssen noteerden hun naam onder de petitie. Ook de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en Maastricht University verlenen hun steun.