Een groots feest in de Laurenskerk vormt het einde van de Eurekaweek: honderden deelnemers brullen mee tijdens The Night of the Songs. EM was erbij en zette de mooiste kiekjes van het slotfeest op een rij.

De Night of the Songs begon een beetje anders dan andere jaren. In verband met het onverwachte overlijden van een studentgids, de avond ervoor, werd aan het begin van het feest een minuut stilte gehouden ter herinnering aan de overleden geneeskundestudent. Lees meer.

NOTS_2

De Laurenskerk loopt langzaam vol met aankomende eerstejaars en hun gidsen voor aanvang van The Night of the Songs. Net als vorig jaar dient de middeleeuwse Laurenskerk in het centrum van Rotterdam als het decor voor het hoogtepunt van de week.

NOTS_3

Waar normaal gesproken orgelmuziek door de Laurenskerk galmt, is het bij de afsluiting van de Eurekaweek tijd voor een mix van bekende nummers en artiesten. Van De Dijk tot Britney Spears en van Justin Bieber tot De Jeugd van Tegenwoordig: van alles komt voorbij.

NOTS_4

De Delftse studenten coverband De Klittenband geeft de hele avond lang een spetterende show weg. Gitarist Jeroen Swart en bassist Freek Akkerman hebben het duidelijk naar hun zin tijdens hun versie van de klassieker ‘Bloed, Zweet & Tranen’ van André Hazes.

Night of the songs Laurenskerk Eurekaweek

Behalve de bandleden genieten ook de Eurekaweek-deelnemers van het zangfestijn. De aanstormende EUR-studenten zingen en schreeuwen uit volle borst mee met ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Zweet was er in ieder geval genoeg te vinden in de bloedhete Laurenskerk.

IMG_63061

Drummer Martijn Stevens laat zijn drumstel achter zich en ontpopt zich tot een jonge versie van André Hazes. Zijn imitatie is niet onverdienstelijk.

NOTS_7

Ook de gidsen vermaken zich uitstekend in de Laurenskerk. Na een week hard werken nemen zij voor de laatste keer de leiding over hun groep.

Eurekaweek NightoftheSongs_9

Sommige deelnemers hebben het zelfs zó erg naar hun zin dat ze lijken weg te dromen.