Groter, uitgebreider en internationaler dan ooit. De Eurekaweek 2017 overtreft op papier alle voorgaande jaren en daarmee zijn de verwachtingen onder de kersverse eerstejaars hooggespannen.

Net zoals al hun voorgangers waren ook de leden van deze Eurekaweekcommissie het er snel over eens: we moeten iets doen wat nog niet eerder is gedaan. Maar hoe doe je dat, als het aantal deelnemers groter is dan ooit en het programma ook al voor een deel vaststaat. ,,Dat was lastig, maar het is gelukkig wel gelukt,” zegt Loek Wijnhoven, verantwoordelijk voor de communicatie. ,,Je wil het toch allemaal net iets anders doen dan vorig jaar.”

Internationaal

Je wil het toch allemaal net iets anders doen dan vorig jaar

Loek Wijnhoven

De meest in het oog springende verandering is de extra dag die dit jaar is toegevoegd aan het programma. Waar de zondag voorheen nog de dag van de mentale voorbereiding was, moet een deel van de aankomende EUR-studenten deze editie in het weekend al aan de bak. Zondag is namelijk de dag voor de internationale studenten.

,,Wij vonden het als commissie jammer dat er eigenlijk nooit iets speciaal voor de internationale studenten werd georganiseerd”, zegt Wijnhoven. ,, Om de internationale studenten extra aan te spreken, hebben we deze dag georganiseerd.”

De openingsdag heeft een oer-Hollands tintje. Zo zijn er Hollandse lekkernijen, spelletjes en is er een one stop shop, waar internationals alle praktische zaken kunnen regelen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de openluchtbioscoop.

Vernieuwingen

Maar ook voor de niet-internationale studenten zijn er genoeg vernieuwingen. Zo zijn de campusdag en de informatiemarkt samengevoegd tot een grote dag op Woudestein, de dinsdag. ,,Wij zagen wat overlap, dus hebben we deze twee onderdelen samengevoegd. Door deze beslissing is er minder overlap en meer ruimte voor onderdelen als de sportdag, de playground en de city tour.”

Naast alle primeurs is er van 20 tot en met 24 augustus ook nog genoeg ruimte voor enkele klassiekers. De studentenverenigingen worden weer bezocht, de week wordt ook dit jaar afgesloten met een Night of the Songs en er is natuurlijk weer een Cantus.

Enthousiast geworden? Hopelijk heb je dan al een kaartje, want de Eurekaweek 2017 is uitverkocht. Er is nog wel een wachtlijst, mochten er nog late afzeggers zijn.