Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: De Geheime Wintertuin

Ben jij al die kou, regen en natte sneeuw ook zo zat? Ik in ieder geval wel. Toen ik laatst naar mijn banksaldo keek, zag ik alleen dat een vakantie naar een zonnig oord er niet in zit. Maar gelukkig kan ik ook op vakantie in eigen stad. Namelijk, naar de Geheime Wintertuin. Dit is een tropische oase in het centrum van Rotterdam, vol warme cocktails, chocolademelk en glühwein én heerlijke hapjes. De tuin duikt in februari ieder weekend op een andere plek op, dus houd het Facebook-evenement in de gaten voor de locatie. Ik heb weten te ontfutselen dat de editie van 17 februari in de Performance Bar wordt gehouden, vanaf 19.00 uur. Tegen niemand zeggen, hè!

Vrijdag 17 februari // De Performance Bar // Gratis entree

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Watskeburt?!

Op 17, 18 en 19 februari speelt de musical Watskeburt?!’ in het Nieuwe Luxor Theater. Een musical met de taal, humor en muziek van De Jeugd Van Tegenwoordig. Nou moet ik in alle eerlijkheid toegeven dat ik niet zo veel heb met Nederlandstalig muziek of musicals, maar als De Jeugd iets doet, dan ben ik er bij. Zoals vele studenten ben ik opgegroeid met nummers als Watskeburt?!, Shenkie en Hollereer en eigenlijk ben ik nooit gestopt met luisteren. Als fangirl voelde ik me dus stiekem best een beetje vereerd toen ze het album Manon uitbrachten. Maar goed, terug naar de musical. Wat kan je precies verwachten? Eigenlijk precies datgene wat je niet verwacht! Volgens De Jeugd zelf wordt het een knettergekke theatertrip waarin Vjèze Fur, Willie Wartaal, Faberyayo en Bas Bron tot leven komen in een poppenspel. Samen met Manon gaan ze op avontuur en onderweg komen natuurlijk de nodige hits voorbij. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 17,50 euro en het goede nieuws is dat voor alle drie de data nog stoelen vrij zijn!

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 februari // Nieuwe Luxor Theater // 17, 50 euro

14500406_2096140860611588_5255075102745255122_o
Beeld door: Balder Westein
jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Strafwerk Rotterdam

Annabel, hét cultuurpodium van Rotterdam met een voor mij ongelooflijk aantrekkelijke naam, is ooit geopend met de volgende gedachte: “Zie Annabel als een ondeugend meisje dat heel snel omarmd wil worden door Rotterdam”. Nou, omarmd is ze zeker en op vrijdag 24 februari heeft de club weer een heel fijn feestje voor jou in petto. Dan zal Annabel namelijk voor de tweede keer worden omgedoopt tot Strafwerk Rotterdam. Ondanks de grote capaciteit van 1.500 man zal zij eind februari wederom uit haar voegen barsten. Verwacht voor 22,50 euro house op het hoogste niveau met diepe basslines, funky melodieën en hypnotiserende vocals. Mocht je nog niet overtuigd zijn en wil je zien hoe het er tijdens de eerste editie aan toe ging, zie dan het onderstaande filmpje.

Vrijdag 24 februari // Annabel // 22,50 euro