Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Nieuwjaarsduik Rotterdam

Aangezien ik wel van een uitdaging houd, loop ik al een tijdje met het idee om de Nieuwjaarsduik in Scheveningen te doen. Alleen er is één probleem: die begint al om 12.00 uur en is één heel uur verwijderd van Rotterdam. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dat vind ik op m’n brakke nieuwjaarsdag nou net iets te veel van het goede. Gelukkig heeft IJsvereniging Kralingen nu de oplossing! Zij organiseren namelijk ook op 1 januari een duik, maar dan pas om 14.00 uur en in de Kralingse Plas. Dus: veel dichterbij én nog tijd om uit te slapen ook. Nu wordt het ineens haalbaar om het jaar fris te beginnen! Voor maar 5 euro heb je de meest frisse start van 2017 die je je maar kan voorstellen en heerlijke warme koffie, chocomel of erwtensoep. Aanmelden kan ter plekke of op deze site. Doe je mee?

Zondag 1 januari // Kralingse Plas // 5 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Cineville’s Beste Films van 2016

December is de maand van de lijstjes. Van de tien beste tv-momenten tot de top-2000: we blikken nou eenmaal graag terug op het afgelopen jaar. En ook in januari gaat het lijstjesfestijn vrolijk door. Op zondag 8 januari kun je bij KINO terecht voor de tien beste films van 2016. Cineville draait dan van 10.00 tot 23.00 uur het beste van het beste op het grote witte doek. Welke films dat dan precies zijn ligt nog niet vast verrassing; daar heb je zelf namelijk nog wat over te zeggen. Tot en met tweede kerstdag kun je stemmen op jouw persoonlijke favorieten en 29 december wordt de uitslag bekend gemaakt. Een kaartje kost maar 7 euro dus ik zou zeggen: grijp deze kans om alsnog die ene goede film in de bioscoop te kunnen zien!

Cinneville
Beeld door: Cineville

Zondag 8 januari // KINO // 7 euro

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Anti war dub in Transport

Wat is beter dan je nieuwe jaar te beginnen met feesten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Op 14 januari organiseren studenten een  Dubstep en Drum&Bass event in Transport Rotterdam, waarbij ‘feesten tegen de oorlog’ centraal zal staan. De volledige opbrengst van de Anti war dub zal naar War Child gaan. Het streefbedrag is 1.500 euro. Gezien het gemiddelde tempo waarmee studenten bier naar binnengieten, moet dit makkelijk te doen zijn. Op de rol onder andere dj’s en producers bekend van Subway, die je met hun fijne balans tussen melodie en donkere grooves soepel de nacht in zullen leiden. Creëer dus wat goede karma voor jezelf en koop je kaartje voor slechts 7,50 euro. Want bedenk even hoe vaak je nog de kans krijgt om het goede doel te steunen door simpelweg dronken te worden!

Zaterdag 14 januari // Transport Rotterdam // 7,50 euro