De voetballers van Antibarbari Heren 1 hebben zondag goede zaken gedaan. Op een kletsnat sportcomplex ‘Het Toepad’ was ‘het vlaggenschip’ met 2-0 te sterk voor HVV uit Den Haag.

Op voorhand leek Antibarbari de underdog. HVV was namelijk met negen uit drie in de Tweede Klasse D nog foutloos gebleven en had vier punten meer dan de Rotterdammers.

Rake volley

Van dit puntenverschil op de ranglijst was in de wedstrijd echter niets te merken. Antibarbari creëerde in de regenachtige openingsfase gelijk twee grote kansen. Daarna kropen de Hagenaren wat meer uit hun schulp en was de wedstrijd in evenwicht.

Na een half uur brak Lars van Ockenburg namens Antibarbari de ban met een rake volley van dichtbij. Op slag van rust kregen de Rotterdammers nog twee grote kansen, maar die waren niet aan hen besteed.

dsc_0085-1
Doelpuntenmaker Lars van Ockenburg wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten Beeld door: Madelon van Horik

Gemiste penalty

De thuisploeg kwam ook na rust furieus uit de kleedkamer, maar weigerde de wedstrijd te beslissen. Daardoor mocht HVV blijven hopen. Tot de 65e minuut, toen Antibarbari de marge naar twee vergrootte.

Intussen werd het weer er niet mooier op, net als het spel. Uitglijdende spelers, opspattende pollen en opstropende ballen waren aan de orde van de dag op het knollenveld, tot vermaak van de ruim vijftig toeschouwers.

HVV viel nog uit alle macht aan met opportunistische lange ballen, maar creëerde weinig. Toch kregen ze in de 75e minuut de ultieme kans, met een makkelijk gegeven penalty door de scheidsrechter van dienst. De strafschop werd echter snoeihard tegen de lat geschoten. Daardoor kwam Antibarbari niet meer in de problemen en, geheel in stijl, brak de zon zelfs door aan het einde van de wedstrijd.

dsc_0154
Het was ouderwets hondenweer Beeld door: Madelon van Horik

‘Een zware pot’

“Het was een zware pot”, verzucht doelpuntenmaker Lars van Ockenburg. “Ons veld staat toch al niet bekend als het beste aller tijden en dan komt die regen er nog eens bij. Maar uiteindelijk waren de omstandigheden wel in ons voordeel toen we voor kwamen. Het is dan toch makkelijker om te verdedigen dan aan te vallen.”

Van Ockenburg scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. “Ik kreeg een fantastische voorzet en hoefde hem alleen maar binnen te tikken”, zegt hij bescheiden. “We hebben vandaag veel strijdlust geleverd. Het is alleen jammer dat we niet meer kansen afmaakten. Daardoor bleef het lang spannend.”

Dankzij de overwinning staat Antibarbari nu derde in de Tweede Klasse D met acht punten uit vier wedstrijden. De ploeg is de eerste vier wedstrijden zelfs nog ongeslagen gebleven. Een knappe prestatie voor een promovendus. Toch waakt Van Ockenburg voor euforie. “Onze doelstelling blijft handhaving. Alles wat we meer halen, is mooi meegenomen.”