De mannen van zaalvoetbalvereniging Rotterdamse Studenten (RS) 1 hebben vrijdag hun eerste wedstrijd van het seizoen verloren. In de beker bleek HBSS 2 uit Schiedam met 7-5 te sterk.

In een rustige sporthal Woudestein beleefde Topklasser RS een valse start toen Eersteklasser HBSS (twee divisies lager) binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong kwam. De ploeg van trainer Charl Sait had het daarna moeilijk en kwam zelfs nog een doelpuntje verder op achterstand.

Het was te danken aan standaardsituaties (een doelpunt uit een corner en een snoeiharde vrije trap) dat RS vlak voor rust terugkwam tot 2-2. Toch gingen de ploegen rusten met een 3-2 voorsprong voor HBSS, na een slippertje in de verdediging van RS.

charl-sait-rotterdamse-studenten
Trainer Charl Sait spreekt zijn mannen toe in de rust

Doelpuntenfestijn

Na rust voltrok zich een waar doelpuntenfestijn. In de eerste 10 minuten scoorden beide ploegen al meer dan in de gehele eerste helft (van 20 minuten). Nagenoeg iedere aanval leidde tot een doelpunt. Helaas voor RS waren het vooral de mannen van HBSS die er lustig op los scoorden, zodat de stand na deze fase 7-5 was.

RS liep vervolgens achter de feiten aan en slaagde er, ondanks verwoede pogingen, niet meer in de aansluitingstreffer te maken. Daardoor was 7-5 ook de eindstand.

oemar-van-der-woerd-rotterdamse-studenten
Oemar van der Woerd (derde van links) probeert een schot te blokkeren

'Een nuttige leerfase'

Speler Oemar van der Woerd (master Health Care Management) weet wel waar het fout ging. “Onze inspeelpass was vandaag niet al te zuiver. Ook kan de omschakeling nog een stuk beter. Aan de andere kant heb ik vandaag ook goede dingen gezien. Zo hebben we hard getraind op onze corners, en dat kwam er zeker uit.”

Door de nederlaag is RS uitgeschakeld in de beker. Volgens Van der Woerd was de mindere start vooraf ingecalculeerd. “We hebben een hele nieuwe selectie, met meer EUR-studenten dan de afgelopen jaren, en we moeten nog aan elkaar wennen. We zijn echt nog aan het bouwen en de beker is vooral een nuttige leerfase voor de competitie, zodat we dan ons spelsysteem beter op orde hebben. Vorig jaar degradeerden we uit de Eerste Divisie, maar het primaire doel is om ons in de Topklasse te handhaven met deze nieuwe selectie.”