Welke vijf dingen moeten volgend jaar echt beter geregeld worden op de EUR? Studenten konden voor even hun hart luchten over de slecht Engelssprekende docenten en de beperkte studieplekken in het Polakgebouw.

#1 Variatie in de Food Plaza

Strategic Managementstudent Pieter Diekman (24) ergert zich aan de beperkte keus bij de Food Plaza. “Voor een gezond diner kun je eigenlijk alleen nasi halen. Voor de rest zijn het vooral vette happen. Er moet echt meer variatie komen, zoals meer groentemaaltijden.” Bart Vroom (23) volgt de master Accounting and Financial Management en vult hem aan. “Er moeten meer diverse eetfaciliteiten komen. In het Erasmus Paviljoen kun je wel gezonder eten, maar daar is het ook duurder. Ik pleit voor een kantine met gezonde vaste maaltijden, waar je ‘s avonds met z’n allen tegelijk eet.”

#2 Meer ruimte en water in het Polakgebouw

Het Polakgebouw kan natuurlijk niet ontbreken in deze top vijf.  “Er is nooit genoeg ruimte om te studeren in het Polakgebouw,” vertelt Teresa Stacey (25). Zij is student Business Information Managementstudent. “Daardoor moet je de hele campus over om een fatsoenlijke plek te vinden. Daarnaast zijn de toiletruimtes in het Polakgebouw dramatisch. Het bijvullen van flesjes water is door de slechte kranen haast onmogelijk. Ook zijn de wc’s er vaak nogal vies.”

#3 Een flyerverbod

Studenten zijn ze helemaal zat: de flyers van studentenverenigingen op de campus. “Het is zo irritant als je daar steeds mee lastig gevallen wordt”, zegt Econometrie en Economiestudent Hugo Galy (19). “Je wilt doorlopen en dan word je door iemand opgehouden waarvoor je toch geen belangstelling hebt. De universiteit moet het uitdelen van deze flyers op de campus komend jaar verbieden.”

#4 Een verbetering van het Engels

Hoewel de EUR de meest multiculturele universiteit van Nederland is, menen opvallend veel studenten dat de universiteit op het gebied van de Engelse taal nog veel te winnen heeft. Psychologiestudent Celine Rook (20) stoort zich bijvoorbeeld aan de Nederlandse gastdocenten bij haar colleges. “Hun Engels is vaak niet best. Wat mij betreft zou de universiteit enkel gastsprekers moeten selecteren die goed Engels spreken.” Ook International Public Administrationstudent Juste Smitaite (25) stoort zich aan de docenten. “Nederlandse studenten stellen vaak een vraag in het Nederlands aan de docent en die beantwoordt de vraag dan in die taal. Vervolgens vertaalt de docent dit niet voor de Engelstalige studenten. Dit zou wel moeten gebeuren.”

#5 Een betere voorlichting

Marieke van Harten (22) studeert Pedagogische Wetenschappen en werkt momenteel aan haar scriptie. “Daarbij valt me op hoe gebrekkig de voorlichting over die scriptie eigenlijk was. Veel studenten weten bijvoorbeeld nog niet precies hoe je moet refereren naar een tabel. Dit jaar kreeg ik het pas uitgelegd en toen bleek dat ik dit al drie jaar fout deed. De universiteit moet ons eerder voorbereiden op het schrijven van een wetenschappelijke scriptie. Wat mij betreft beginnen ze daar al mee in het eerste jaar.”