Studenten van de Sociale Faculteitsvereniging Cedo Nulli organiseerden woensdag een sportdag in Stadion Woudestein van voetbalclub Excelsior. Tijdens ‘Kicking it for kids’ konden zo’n 45 kinderen van de Jan Antonie Bijlooschool voetballen en zaklopen.

Alissa Hoogenboezem is voorzitter van de eerste Community Commissie van Cedo Nulli. Deze commissie organiseert activiteiten in Rotterdam, waarbij studenten zich kunnen opgeven als vrijwilliger. Ze vindt het heel mooi om de kinderen uit groep 4 tot en met 8 met deze sportdag te helpen. “We willen kinderen, voor wie een stadionbezoek niet zo vaak mogelijk is, een fijne dag bezorgen. Daarbij hebben we voor de Jan Antonie Bijlooschool gekozen, omdat die school zich zo inspant om kinderen met een leerachterstand te helpen. Daarnaast krijgen hoogbegaafde kinderen daar extra begeleiding. De school was ook heel enthousiast over dit evenement.”

IMG_1136
Tijdens het zaklopen ging er ook wel eens wat mis

Tegoedbon van Excelsior

Het is geen toeval dat het evenement plaatsvond in Stadion Woudestein, waar de verbouwingen druk aan de gang waren. Hoogenboezem: “Met de Erasmus Charity Run hebben we het meeste geld opgehaald. Daarom hebben we een tegoedbon gekregen van Excelsior, de medesponsor van dat evenement. Met die bon kregen we drie uur de beschikking over het veld van de club. We hoopten dat ook enkele spelers uit de selectie van Excelsior erbij konden zijn, maar die bleken nog vakantie te hebben.”

Niet alleen voor de kinderen was het volgens Hoogenboezem een nuttige dag. “Ook voor leden van onze studentenvereniging is het heel leerzaam om vrijwilligerswerk te doen. Doordat ze met een gevarieerde doelgroep in contact komen, leren ze zichzelf beter kennen. We hopen ook dat studenten door dit evenement gestimuleerd worden om meer te doen voor de samenleving. Als faculteitsvereniging van de Sociale Wetenschappen voelen wij ons verplicht om ‘sociale’ activiteiten te organiseren. We willen de sociale wereld niet alleen bestuderen, maar ook helpen.”

IMG_1144
De leerlingen speelden ook tikkertje