ESN en SG Erasmus organiseerden maandagavond in het Erasmus Paviljoen de finale van een serie van Open Stage Nights. In het Paviljoen waren alle stoelen aan de kant geschoven en was een podium opgezet, zodat er een warme sfeer ontstond.

Onder het genot van een koud biertje of wit wijntje luisterden ongeveer zestig studenten naar een avond live muziek, vol akoestische covers van beroemde artiesten en fraaie klanken!

De naamloze viermansstudentenband van Erik Huijsman trapte de avond af met het bekende “I Don’t Need No Doctor”, van John Mayer en John Scofield. Stevige rockklanken dreunden door de zaal. De aanwezige studenten kwamen steeds meer los, met of zonder alcoholische consumptie, en dansten op de gitaarsolo aan het einde van het oneindig lange nummer.

Studenten joelden en klapten enthousiast, terwijl de gitarist een laatste snaar tokkelde om de fascinerende solo af te sluiten. “We hebben nog geen naam, maar het publiek was zo enthousiast dat we serieus aan het overwegen zijn om er een te bedenken”, vertelde Huijsman aan EM.

Nederlandstalige liedjes van Tom Vrolijk

Open Stage Night paviljoen Tom Vrolijk
Tom Vrolijk

Tom Vrolijk, de enige solo-artiest van de avond, zong een paar Nederlandstalige liedjes en kondigde de lancering van zijn eerste album aan: over twee weken. “Dit liedje is in het Nederlands, maar je kunt het meezingen in het Engels, Spaans of wat voor andere taal dan ook”, zei Vrolijk terwijl hij het publiek aanmoedigde dichter bij het podium te komen staan.

Ter afsluiting van zijn spetterende optreden zong Tom zijn eigen akoestische versie van “Brown Sugar” van The Rolling Stones en haalde hij het publiek over om mee te zingen en te klappen. Had dit optreden aan het einde van de avond plaatsgevonden, dan zou dat de uitspraak ‘het beste voor het laatst bewaren’ hebben gerechtvaardigd, aangezien het de studenten daadwerkelijk dichter bijeenbracht.

Lisa en gitarist Syarif vormden het sterkste duet van de avond. Met covers van Sam Smith’s “I’m Not The Only One”, en “Love Yourself” van Justin Bieber, stond het vrouwelijke deel van het publiek perplex. Een tot kippenvel leidende akoestische versie van “One Dance” van Drake liet iedereen in verbazing achter. Met een verbluffende gitaarsolo van Syarif kwam er een einde aan drie prachtige liedjes. “Haar stem is fantastisch, en de gitaar en de perfecte beat maakten dit optreden briljant”, zei student Aiste na afloop van het optreden.

Open Stage Night paviljoen Lisa&Syarif
Lisa and Syarif

Covers

Student Bedrijfskunde Jaap van Beek en uitwisselingsstudent Breanne Manore, stalen alle vrouwenharten en bliezen het dak eraf met hun covers van Charlie Puth’s “One Call Away” en “The Way You Make Me Feel” van Michael Jackson.

Open Stage Night paviljoen Stage

Een geweldige wisselwerking tussen gitaren en vocale talenten bracht een schitterend einde aan de serie Open Stage Nights. Voor de talenten zou het mooi zijn om volgend jaar een volgepakt Paviljoen aan te treffen.