We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Na een avondje doorzakken word je dorstig wakker met een knallende hoofdpijn: een enorme kater. Net op tijd voor het weekend heeft EM vijf snelle en wellicht effectieve tips verzameld om de strijd met je kater te winnen.

1. Melk drinken

Melk drinken lijkt onder studenten een populair middel tegen een kater. Veel studenten noemen melk als een van de beste manieren om van hun kater af te komen. “Als ik een kater heb, drink ik altijd een glas melk”, zegt Alina Tserunian (25), student International Business and Languages aan Hogeschool Inholland. “Een glas melk helpt me er altijd weer bovenop.” Het gerucht gaat dat karnemelk ook werkt.

2. VEEL water drinken

De beroemdste, en waarschijnlijk nog steeds meest effectieve manier om van een kater te voorkomen is om tijdens en na het drinken van alcohol veel water te drinken. De tip van Sophie Korver (21), student Psychologie: “Veel water drinken voordat je gaat slapen.” “Ik heb gehoord dat je voor ieder glas alcohol dat je drinkt een glas water moet drinken, maar dat kan niet altijd, zeker niet als je in een club bent”, zegt Maarten Stehouwer (21), student van Bedrijfskunde.

3. Vet eten

Een andere populaire tip is om direct na het drinken of de dag erna vet te eten. “Bij mij helpt een gebakken ei met spek, of iets in die richting. Ander vet voedsel helpt misschien ook”, aldus Donovan Plak (21), student Bedriijskunde. Denise van Bokker (20), student Psychologie, is het hiermee eens: “Ik eet altijd een Turkse pizza nadat ik gedronken heb en natuurlijk drink ik erna heel veel water.”

4. Koolhydraten

Maarten Stehouwer (21) heeft nog een andere tip: “Ik kan je aanraden om vóór het feesten of drinken een goede maaltijd te eten. Een goede pasta bijvoorbeeld, of eigenlijk alles met veel koolhydraten. Dat helpt zeker.” Maarten wilde ook nog wel drinktip kwijt. “Drink geen verschillende soorten dranken door elkaar of probeer ten minste zo weinig mogelijk verschillende soorten met elkaar te combineren. En blijf uit de buurt van tequila.”

5. Milkshakes en AA’tjes

Deze lijst is niet compleet zonder een paar extravagante oplossingen. Donovan Plak (21) vervolgt: “Ik drink ’s ochtends een AA-drink. Bij mij werkt dat altijd prima.” Mike Borst (21), student van  Bedrijfskunde, voegt hier nog een ander middeltje aan toe. “Ik drink een milkshake voordat ik naar bed ga. Ik weet niet waarom, maar bij mij werkt dat.”