Wat het meest opvalt, zijn de kleurrijke wanden en de ruime opzet van de locatie. De bestuursleden en de vrijwilligers zijn nog bezig met de laatste voorbereidingen en lopen de benen uit hun lijf om het de gasten voor de opening van het pop-up restaurant naar de zin te maken. Na een paar kleine ongemakken opende Happietaria Rotterdam dinsdagavond officieel zijn deuren. Sponsoren, vrijwilligers en klanten werden op de nieuwe locatie vlak bij Delfshaven verwelkomd met een drankje en livemuziek.

Niet alleen voor studenten

“We hebben er een hoop werk en inspanning ingestopt”, zegt Daan van de Ven (19), vrijwilligerscoördinator bij Happietaria. “Daarom zijn we zo blij dat het eindelijk zover is.” Daan legt uit dat Happietaria een project op basis van vrijwilligers is dat grotendeels door studentenvrijwilligers draaiende wordt gehouden. “De meeste van onze vrijwilligers zijn student, maar iedereen is welkom om vrijwilliger te worden. Iedereen kan zich op onze website opgeven voor een ploeg.”

 

Happietaria

En wat de vrijwilligers betreft, is iedereen welkom om een hapje te komen eten bij Happietaria. Het restaurant biedt een vast menu met diverse mogelijkheden, waaronder vegetarische gerechten. “Voor de studenten organiseren we ook Monday Night,” vervolgt Daan. “Dat is echt speciaal gericht op een studentenpubliek. Er is dan ook livemuziek.” Het restaurant hanteert voordelige prijzen en biedt een panoramisch uitzicht over de haven van Rotterdam.

Tijdens de openingsceremonie, die ongeveer een uur duurde, werden enkele toespraken gehouden, onder andere door de projectcoördinator van Happy Gift, de organisatie die toezicht houdt op het werk van Happietaria, en door de voorzitter van ZOA, de organisatie die het Burundi-project beheert. Het project is bedoeld om de leefomstandigheden in het noorden van Burundi te verbeteren door in de buurt van scholen waterbronnen aan te leggen. Marjen ter Harmel van Happy Gift sprak lovende woorden over het werk van het bestuur en de vrijwilligers. Ze zei heel enthousiast te zijn en dat het werk van Happietaria haar hoopvol maakt dat een betere wereld mogelijk is. Op 23 juni sluit Happietaria zijn deuren. De doelstelling is om in vijf weken tijd een bedrag van 30.000 euro op te halen dat ten goede komt aan het Burundi-project.