Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebewuste campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat: Parikrama Rai (21), een International Business Administration en Filosofie studente.

Stijl. “Soms probeer ik om er goed uit te zien, maar meestal verkies ik comfort toch boven stijl, zoals vandaag. Ik probeer wel om er meer op te letten, maar als ik om 9 uur een werkgroep heb gaat het meestal toch fout. Toen ik nog in Nepal woonde was dat toch anders, de stijl is daar veel vrouwelijker. Mijn moeder zei dan altijd dat ik me netjes aan moest kleden, nu ze er niet is maak ik daar gebruik van door dit soort dingen aan te trekken.”

parikrama rai dit ben ik (1)
Parikrama Rai Beeld door: Ronald van den Heerik

Journalistiek. “Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wou doen, maar ik dacht dat ik terwijl ik daar ik Nepal over nadacht ik net zo goed wat geld bij kon verdienen. Ik ben toch gaan schrijven voor een jongeren tijdschrift: Wave. I mocht naar openingen en sportevenementen, maar ook interviewde is Nepalese Rock bandjes en Radio Jockeys.”

Lokale gebruiken. “Ik reis graag, maar ga dan niet op reis om de toeristische plekken te bezoeken. Ik loop liever door de straten en bekijk hoe de lokale bevolking leeft. Ik reis graag met Blablacar en verblijf dan meestal in een Airbnb. Toen ik in Nice was had ik een appartementje midden op een lokaal marktplein. Iedere ochtend stond ik op en ging ik beneden bij de bakker brood en een koffie halen, dat was zo’n fijne reis. Ik ben nog echt van de luxe reizen geweest. Ook toen ik jong was reisde ik al veel, mijn moeder was stewardess dus we konden vrij goedkoop vliegen, maar ook toen verbleven we niet in luxe hotels.”

Nepalees eten. “Ik vind Nepalees eten erg lekker, maar ik maak het niet zo vaak. Vooral als student is het lastig om te maken, er gaat zoveel tijd in zitten. Er zijn zoveel verschillende dingen die je moet koken dat het gewoon te veel werk is. Soms kook ik het wel, maar het wordt nooit zo lekker als het eten van mijn moeder. Als ik dan toch besluit om het hier te maken, kan ik gelukkig wel makkelijk aan de ingrediënten komen.”