De Erasmus Universiteit is nog niet gebeld door NS-topman Roger van Boxtel, maar volgens een woordvoerder gaat de universiteit al wel nadenken over een eventuele spreiding van de roosters.

Door het te laat bestellen van nieuwe treinen heeft de NS in 2016 een probleem: er zijn te weinig treinen om in de spits voldoende zitplaatsen te bieden. Daarom is Van Boxtel op een missie: hij wil graag dat hogescholen en universiteiten hun collegetijden gaan aanpassen, om zo de druk op het spoor te verminderen.

In het AD zegt Van Boxtel dat er al instellingen zijn die studeren op de mogelijkheden. “Ik ben al in Nijmegen geweest. Ik ga volgende week naar de universiteit van Leiden en ik ga ook nog praten in Amsterdam. Het gaat vooral om de drukste knooppunten. Maar ook de universiteiten in Groningen en Enschede hebben reeds gezegd dat ze flexibiliseren. Dit gaat echt helpen bij de volle treinen”, zegt hij in de krant.

Flexibelere roosters

010 staat dus wat lager op het bellijstje van de oud-D66-minister, maar desondanks denkt de universiteit er al wel over na. “Klaarblijkelijk speelt het”, zegt een woordvoerder. “Wij gaan alvast bij onszelf na hoe we hier in staan. Altijd goed om over na te denken.”

Het is de intentie van Van Boxtel dat de flexibeler roosters al in 2016 in gaan. Op de EUR lopen overigens sommige roosters al door tot in de avond: van maandag tot en met donderdag is er tot 19.00 uur college.