Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebewuste campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat: Indra Lancien (17). Zij zit in het eerste jaar van de bacheloropleiding International Business Administration (IBA).

Stijl. “Ik draag graag lekker zittende kleding; het is voor mij belangrijk dat ik me er goed in voel. Het liefst draag ik lange tops die tot ongeveer op mijn knie komen. Ik denk dat mijn stijl te omschrijven is als street style. Mijn inspiratie haal ik bij vrienden vandaan, of ik kijk op Tumblr, een social media-website. Op die website kun je een hoop inspiratie opdoen, vooral door de vele foto’s van met name hipsterstijl.”

lancien-036
Beeld door: Ronald van den Heerik

Marokko. “Ik ben geboren en opgegroeid in Marokko, maar van origine ben ik Frans. Het leven in Marokko is heel anders dan in Rotterdam, de mentaliteit is gewoon niet hetzelfde. In Marokko kun je niet altijd dragen waar je zin in hebt, zeker als vrouw niet. Het weer daar is wel veel beter dan in Rotterdam; het is hier zo koud! Ik weet nog dat we tijdens de introductieweek in een tent sliepen – dat was ook zo koud.”

Reizen. “Ik reis best vaak, naar Frankrijk voor familiebezoek, maar ik ben bijvoorbeeld ook naar Indonesië, Californië en Canada geweest. Berlijn is mijn favoriete stad, misschien komt het omdat het de eerste keer was dat ik zonder mijn ouders op reis was, maar ik ben echt verliefd geworden op Berlijn. Ik was er met vrienden; we zijn naar de toeristische plekken geweest, maar hebben ook gefeest. Het is zo ‘bevrijdend’ om te kunnen doen waar je zin in hebt op vakantie, in plaats van de hele tijd je ouders achterna lopen.”

Studie. “Ik besloot om in Rotterdam te gaan studeren omdat het systeem hier anders is dan in Frankrijk. Als je daar naar een goede universiteit wil, moet je eerst nog twee jaar naar een ander college. In die twee jaar moet je dan een van de beste zijn om uiteindelijk toegelaten te worden tot een topuniversiteit. Omdat ik daar nog niet helemaal de ‘mindset’ voor had, ben ik op zoek gegaan naar andere universiteiten. Zodoende vond ik de RSM; ik bekeek een filmpje van de campus en besloot dat ik daar naartoe wou. Ik heb voor IBA gekozen, omdat ik altijd al geïnteresseerd was in economie; dat is ook wat ik op de middelbare school gedaan heb. Het liefst zou ik uiteindelijk een baan willen in Human Resources, maar ik ben nog jong, dus dat kan zomaar nog veranderen.”