RS Vrouwen 1 heeft woensdag een knappe overwinning geboekt op Futsal Club Westland. Op campus Woudestein was de thuisploeg verrassend genoeg vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg. Dankzij een aantal mooie combinaties en acties van de speelsters van RS werd de koploper met een kansloze 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Na twee overwinningen op rij leek RS de juiste vorm te  hebben om een kans te maken tegen nummer één FCW. Makkelijk zou het niet gaan worden, want de tegenstander uit het Westland had een straatlengte voorsprong (elf punten) op zijn achtervolgers. Vooral de voorhoede moest in de gaten worden gehouden, aangezien FCW dit seizoen al tachtig keer had gescoord. RS was dus gewaarschuwd.

Bonkige dames

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De verhoudingen tussen de twee teams waren duidelijk… Beeld door: Jack Parker

Op het moment dat de speelsters van FCW de zaal betraden, werd duidelijk waarom ze bovenaan staan. Bonkige dames met een gemiddelde leeftijd die minimaal twee keer zo hoog ligt als die van RS. De thuisploeg leek niet echt onder de indruk, want vanaf de aftrap was RS dominant.

De goede start van de studentes leverde al snel een goal op. Een prachtige steekpass dwars door de verdediging van FCW leidde de verdiende openingsgoal in. De thuisploeg creëerde hierna nog een aantal mogelijkheden, maar die werden niet benut.

Na een kwartier was het aan de andere kant via de rebound wel raak. Deze gelijkmaker deed de speelsters van RS blijkbaar niet veel, want een minuut later stond het alweer 2-1, na opnieuw een splijtende pass. In het vervolg van de eerste helft ging het spel op en neer en hadden beide partijen mogelijkheden. Hiervan werd er één benut. Een vloeiende aanval van de thuisploeg over de rechterkant werd beheerst binnengeschoten.

Ook in de tweede helft was RS grotendeels de betere. Een paar minuten na rust werd een goede actie vanaf de zijkant beloond met een goal: 4-1. De ervaren dames van FCW kwamen niet onder de druk van de thuisploeg uit en leken ietwat wanhopig. Meer dan een afstandsschot zat er dan ook niet in voor de Westlanders. RS speelde hierna de wedstrijd simpel uit.

'Ze lieten ons voetballen'

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
RS viert feest Beeld door: Jack Parker

Aanvoerster en bestuursvoorzitter van RS Anna Koster (EUR-studente Sociologie) had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan: ‘’In de uitwedstrijd tegen FCW werd het 1-1, toen hadden we het best zwaar. De tegenstander heeft veel ervaring en we waren een beetje bang voor ze.’’ Achteraf bleek dat dus nergens voor nodig: ‘’Ze waren vandaag alleen maar aan het verdedigen en ze lieten ons voetballen. Conditioneel waren we veel beter.’’