Stapels losse aantekeningen, foto’s van powerpointslides op je telefoon en dan nog je boeken erbij. Het is soms lastig om de studiestof overzichtelijk te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps die je hierbij kunnen helpen. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1. Easy Bib

Het schrijven van voetnoten is niet bepaald de leukste bezigheid. Het kost vaak veel tijd en gaat makkelijk fout. Easy Bib is de oplossing voor dit probleem. Het enige wat je hoeft te doen is met de app de barcode op je boek scannen. De app maakt er dan automatisch voetnoot van. Zorg wel dat je de juiste manier van citeren aanzet, want Easy Bib kent behoorlijk wat verschillende manieren.

2. Evernote

Je aantekeningen, gesproken commentaar en foto’s bij elkaar houden? Met Evernote kan het. Je kunt er aantekeningen mee maken en daarbij je foto’s opslaan. Ook kun je met de app geluidsfragmenten opnemen, op die manier kun je een deel van het college opnemen. Terugzoeken bij welk deel van het college die aantekening ook alweer hoorde gaat op die manier een stuk sneller.

3. Simplemind

Met Simplemind kun je al je gedachten ordenen. Met de app kun je zelf mindmaps maken. Handig voor een brainstormmiddag met je projectgenoten of wanneer je bezig bent met het verzamelen van informatie voor je scriptie. Er kan van alles toegevoegd worden aan de mindmap, van filmpjes tot aantekeningen en van geluidsfragmenten tot foto’s.

4. Scanner pro

Tijdens werkgroepen krijg je vaak veel losse documenten. Om deze allemaal snel als PDF-bestand in je google docs of dropbox te krijgen kun je het best Scanner Pro gebruiken. Je hoeft alleen maar een foto te maken en het bestand komt in je fotorol te staan. Het enige nadeel is dat de app je wel wat geld kost, voor 3 euro kun je hem kopen.

5. Pocket

Met Pocket kun je handig artikelen die je later nog wil lezen bewaren. De app is zowel online als offline te gebruiken, zodat je hem ook in de metro kunt gebruiken. Fijn als je even geen tijd hebt om een artikel direct te lezen, of wanneer je van plan bent om het later nog eens te gebruiken als bron.