Die caravan voor de Spar kan je niet ontgaan zijn. Het vehikel is onderdeel van de promotie van de Health Business Week die van 29 februari tot 4 maart plaatsvindt op de campus.

Ondanks het druiligere weer van de afgelopen dagen, weet de caravan genoeg studenten te trekken: er zijn al meer dan 90 inschrijvingen binnen.

André Rouvoet

De Health Business Week wordt georganiseerd door de faculteitsvereniging Beleid & Management Gezondheidszorg. Dit jaar pakt de vereniging flink uit. Zo is de opening niet op de campus, maar in het sfeervolle, aan de rivier gelegen Zalmhuis. Een van de hoofdsprekers is voormalig minister André Rouvoet.

“Werken in de zorg klinkt voor de meeste studenten niet heel erg aantrekkelijk”, vertelt Sanne Boersma, voorzitter van de Health Business Week. “Maar dat is onterecht. Je kunt echt op veel plekken meer terecht komen dan alleen in ziekenhuizen. Dat laten we zien tijdens de week.”

Artsen zonder Grenzen

Een goed voorbeeld daarvan is ABN AMRO, legt Boersma uit. “Die bank verstrekt ook leningen aan zorgaanbieders. De zorgmarkt is niet zomaar te vergelijken met andere markten, kennis van de zorg is daar dan ook voor nodig, ook al werk je zelf niet in het ziekenhuis.” Naast ABN AMRO zullen onder andere PWC, Twynstra Gudde, VGZ en Artsen zonder Grenzen lezingen, masterclasses of workshops verzorgen.

Meer informatie over de week vind je hier: http://healthbusinessweek.nl
Deelnemerskosten: 10 euro voor leden en 12.50 euro voor niet-leden.