Antibarbari 1 heeft zondagmiddag in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op Oliveo uit Pijnacker. In een wedstrijd met niet al te veel kansen, stond op het scorebord van complex Het Toepad’ na een klein uur spelen een gelijke stand. Dit leek ook het eindresultaat te worden, maar in de slotfase wist Het vlaggenschip (het hoogste team van Antibarbari ) alsnog de 3-2 te maken en zo een knappe overwinning te boeken. Door deze drie punten stijgt Antibarbari naar plaats vier in de derde klasse C.

Het verschil op de ranglijst tussen nummer zes Antibarbari en nummer twee Oliveo was voorafgaand aan de wedstrijd slechts drie punten (23 om 20). Het was de mannen van Hans Harmans er daarom veel aan gelegen om tegen de Pijnackers een goed resultaat neer te zetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De studenten van Antibarbari (groenwit) hadden het zwaar tegen Oliveo Beeld door: Jack Parker

In de beginfase zagen de enkele tientallen toeschouwers dat het verschil tussen de twee teams niet alleen op de ranglijst maar ook op het veld niet zo groot was. Op een slecht bespeelbare grasmat begonnen de beide ploegen voorzichtig en het was wachten op de eerste echte kans.

Die was voor de bezoekers, maar de bal werd van de lijn gehaald. Antibarbari kwam niet verder dan een ongevaarlijk afstandsschot. Langzaam maar zeker kreeg Oliveo de overhand, wat na een half uurtje leidde tot de 0-1. Nummer drie Dewi van Wichen, door zijn lange, sluike haar en tengere postuur iets weghebbend van Johan Cruijff, krulde een vrije trap in de rechterhoek. Deze tegentreffer leek Antibarbari wakker te schudden: de thuisploeg werd sterker. De keeper van de tegenstander hielp ook een handje mee. Hij schoot de bal zo in de voeten van spits Bart Sinnige, die deze vervolgens op Bergkamp-achtige wijze over de doelman in de verre hoek legde: 1-1. Antibarbari leek vervolgens zelfs op voorsprong te komen, maar eerder genoemde sluitpost wist een prachtige volley uit een corner nog net uit het doel te duiken.

Thuisploeg in extase

In de eerste minuten na de pauze had de thuisploeg het beste van het spel, hetgeen al snel leidde tot de 2-1. Topscorer en nummer 10 Masud Hooi (bijnaam ‘Balotelli’) werd tegen het gras gewerkt en mocht aanleggen vanaf elf meter: hij schoot beheerst binnen. Even leek Antibarbari de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat bleek een illusie. Oliveo zette druk en dat leidde meteen tot mogelijkheden. Uit een corner werd de 2-2 onhoudbaar binnengekopt. De gelijkmaker gaf de bezoekers hoop, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen ze niet. Aan de andere kant was Antibarbari ook niet echt dreigend meer, dus beide teams leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Totdat vlak voor tijd de ingevallen Sjoerd de Wit opdook en de thuisploeg in extase bracht. De Peruaan met Nederlandse roots torende boven iedereen uit en kopte via een vrije trap van Hooi de prachtige en beslissende 3-2 binnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een laat doelpunt van Antibarbari bezorgt de studenten alsnog de overwinning. Beeld door: Jack Parker

Matchwinner Sjoerd de Wit (20, EUR-student Economics and Business Economics, bijnaam ‘Peru’) was na afloop blij dat hij de winnende mocht maken. ‘’Toen ik erin kwam verwachtte ik niet dat we nog zouden winnen. Ik stond er net een paar minuten in en toen scoorde ik . Het is mooi dat we mede daardoor de drie punten hebben gepakt.’’. Sjoerd de Wit, zoon van Nederlandse ouders, woonde en voetbalde het grootste gedeelte van zijn leven in Peru. Toch heeft hij het op voetbalgebied het meeste in Nederland geleerd. ‘’Het voetbal is hier veel tactischer, veel slimmer dan in Peru. Daarom doet Nederland het ook wat beter op de WK’s’’, meent Peru.

’Gelijkspel was terecht geweest’

Hoofdcoach Hans Harmans, dit jaar voor het eerst voor de ploeg, probeert de overwinning te relativeren: ‘’Een gelijkspel was terecht geweest. We krijgen nu te veel, vorige tegen NOC Kralingen (2-0 verlies) kregen we te weinig.’’ ‘Hansie Hansie’ is ondanks een zwakke start van het seizoen goed bezig met zijn team. ‘’In het begin wist ik niet waar ik ze moest selecteren. De buitenlanders (lees: buitenlandse studenten) die aan komen waaien, waarvan je denkt: is het wat, of niet? Dat is leuk, maar ook lastig. Daarnaast hebben de jongens ook andere prioriteiten, zoals hun studie. Daar moet je als trainer mee leren omgaan, en daar hebben we nu een goede modus voor gevonden. We moeten doorgaan op deze weg, en proberen de nacompetitie voor promotie te halen’’, aldus Harmans.