In Cinerama kun je dit weekend naar het ‘Arab Camera festival’. Het is een festival met duizend-en-één mooie films, maar er is ook aandacht voor politiek gevoelige onderwerpen.

In de film Self Made op zaterdag 14 november (om 20.15 uur) staan twee vrouwen centraal: een Israëlische en een Palestijnse. Wanneer zij door een misverstand ineens aan de andere kant van de grens staan, begint het verhaal van het leven in de andere cultuur. Mooi aan deze film is, dat hij geen partij kiest maar beiden vrouwen en de daarbij horende cultuur een menselijk gezicht geeft.

Spraakmakende romantiek

EM Web Céline's Tip Amina

Spraakmakende romantiek is te zien in The Amina Profile, waarin de Syrische Amina een online liefde vindt in de Canadese Sandra. Daarnaast blogt Amina onder de naam ‘een lesbisch meisje uit Damascus’, waarmee ze openlijk uitkomt voor haar seksualiteit. Amina wordt een sterblogger, maar verdwijnt wanneer de Arabische lente uitbreekt. Een wereldwijde zoektocht volgt.

Op zondagmiddag wordt er onder het thema ‘Censored’ een film vertoont van een regisseur wiens naam onbekend blijft. Vanwege de onderwerpen die hij durft aan te snijden, is een eerdere film van hem verboden. Na de film is er een talkshow onder leiding van Geert Maarse, die zichzelf en het publiek de vraag zal stellen wat censuur met je doet. Tijdens de show worden korte fragmenten vertoont die reden zijn geweest voor censuur. Ook wordt er gesproken over de invloed van nieuwe media naar aanleiding van de film The Amina Profile.

Liever dansen?

Zaterdag is er ‘Disco Flamingo Palace of Peace’ in Annabel; een feestavond waar geen grenzen zijn en geen oordeel geveld wordt. Je kunt aantrekken wat je wilt en dansen hoe je wilt, want het is een ode aan de vrijheid.